Europese poort naar internationaal succes

Globalisering biedt bedrijven uit de hele wereld mogelijkheden om te groeien buiten de grenzen van hun eigen land of zelfs continent.  Internationaal zakendoen creëert mogelijkheden maar ook risico’s, met als bijkomende complicatie dat de wereld in het algemeen alsmaar complexer en instabieler wordt. De BK Group Netherlands B.V. biedt klanten uit de hele wereld een breed scala aan financiële diensten, zodat hun belangen zorgvuldig en accuraat behartigd worden wanneer zij zakendoen op het internationale speelveld.

Gejo Kamp is Algemeen Directeur van BK Group Netherlands B.V. en heeft een uitgebreide kennis van de financiële dienstensector

“De internationale zakenwereld is ongelofelijk uitdagend,” legt Algemeen Directeur Gejo Kamp uit. “Op het internationale niveau neemt het aantal rapportageverplichtingen en wettelijke normen alsmaar toe. Hoewel dat als een bedreiging ervaren kan worden, zien wij het als een opportuniteit. Investeringsfondsen moeten verantwoording afleggen voor hun investeringskeuzes en naleving van regels. Een helder juridisch systeem is daarbij essentieel, net als een stabiele politieke omgeving. Nederland is uitermate stabiel, zelfs naar Europese normen, dus bedrijven komen hier als ze willen uitbreiden of internationaal kapitaal willen verwerven. Ons land is voor veel van onze klanten een poort naar Europa.”

De BK Group kent vijf hoofddiensten.  De afdeling Corporate Services beheert en onderhoudt de corporate governance en administratie van juridische entiteiten, waarvoor de BK Group daarnaast ook een vestigingsadres kan verzorgen. Fund Services kan het beheer van investeringsfondsen en de administratie overnemen van private equitybedrijven, terwijl de afdeling Real Estate Investment Services vergelijkbare diensten levert aan vastgoedinvesteerders. Lokale mkb’ers en internationale bedrijven die in Nederland actief zijn, kunnen hun voordeel doen met de Accounting, Pay-Roll and Tax Compliance Services van de BK Group, voor een scala aan financieel-administratieve diensten. 

bg group meeting
De BK Group heeft in totaal zo’n 60 ervaren medewerkers met kennis van zaken, die de klanten geheel ten dienste zijn

De afdeling Compliance Risk Management biedt diverse gereedschappen voor risicobeheersing en naleving, zoals screening van databases en rapportages voor due diligence onderzoek, dat wordt uitgevoerd door specialisten uit het veld.

De BK Group is in 2013 ontstaan uit het samengaan van drie bedrijven in de zakelijke dienstverlening en heeft zijn hoofdkwartier in Amsterdam. Vervolgens heeft de groep door middel van andere acquisities internationale kantoren kunnen openen op Curaçao en in Luxemburg, en nog twee extra adviesbureaus in Nederland overgenomen. Volgens de heer  Kamp is de krachtenbundeling van al deze bedrijven de sleutel tot het succes van de BK Group.

Ik heb geleerd me te focussen op het leiden van ons bedrijf, en medewerkers in staat te stellen onze klanten geheel ten dienste te staan.

Gejo Kamp, Algemeen Directeur

“In de individuele bedrijven was er een grote rijkdom aan expertise op verschillende vlakken – belasting- en zakelijke wetgeving, bancaire diensten, accountancy, beheer van vastgoed- en private equityfondsen, instrumentent voor risicobeheersing en naleving – en dat kwam allemaal bij elkaar in de BK Group als een dienstverlener die alles onder één dak heeft,” zegt hij. “De naam BK bestond al voor 2013, dus we hadden al een sterk netwerk en een klantenbestand dat ons kende en vertrouwde.”  Die klanten zijn niet alleen internationale en Nederlandse bedrijven, maar ook vermogende individuen die hun investeringen en hun vermogen willen structureren en beschermen.

Toen de heer Kamp bij de BK Group kwam, had hij al een uitgebreide ervaring in de financiële dienstensector: hij werkte bij bedrijven in de internationale belastingadvisering, zakelijke bedrijfsvoering, accountancy en in de bancaire sector. “Je houdt van internationale zakelijke dienstverlening of je haat het. Als je ervan houdt, is het onmogelijk om te ontsnappen,” geeft hij toe. “Ik vind de internationale contacten fascinerend en het is heel opwindend om deel te nemen aan de verschillende zakelijke activiteiten van onze klanten. We werken met grote en kleine bedrijven. De diversiteit in ons klantenbestand en in de producten, investeringen, diensten en bedrijfsvoering van onze klanten maken het zeer interessant om bij de BK Group te werken.”

BK Group Consulting
De BK Group werkt samen met klanten in een divers palet aan diensten, om de beste oplossingen voor hun zakelijke uitdagingen te implementeren

De laatste jaren hebben de financiële dienstensector en de internationale zakenwereld in het algemeen te lijden gehad onder reputatieschade. De heer Kamp begrijpt dat er in de maatschappij veel frustratie heerst. Het feit dat inmiddels nieuwe regelgeving en wetgeving is geïntroduceerd is een belangrijke stap om meer stabiliteit en gelijkheid in deze complexe wereld te brengen. Internationaal opererende bedrijven zijn een belangrijke factor in het verbinden van mensen, culturen en samenlevingen over de hele wereld. Als zij op de juiste wijze beheerd en georganiseerd worden, verspreiden zij kennis, rijkdom en voorspoed. De BK Group wenst voor haar klanten een rol te spelen in dit proces. “Als de BK Group een klant of mogelijke klant tegenkomt die zich niet houdt aan ons beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder ook het element van passend belasting betalen valt,” zegt de heer Kamp, “dan zullen we onze dienstverlening niet opstarten. Over het algemeen genomen, zien we dat dat tegenwoordig de benadering van de zakelijke dienstverleningssector in Nederland is.”

BK Group Netherlands B.V.
Kingsfordweg 105
1043 GP Amsterdam
Netherlands

Telefoon +31 88 1009333
www.bkgroup.com


Lees de Engelse versie