Bedrijfskritische systemen geautomatiseerd moderniseren

Al sinds de jaren zeventig worden bedrijven op computers gerund. Ondernemingen die andere bedrijven helpen om software van hun zogenoemde legacysystemen te migreren naar nieuwere en efficiëntere softwareplatforms zien dan ook een groeiende vraag naar hun diensten. Romke Wijmenga is CTO van het Nederlandse bedrijf Asysco Software BV, dat grote klanten in deze markt een zorgvuldig begeleid en geautomatiseerd migratieproces biedt.

Romke Wijmenga, CTO van Asysco Software BV
Romke Wijmenga, CTO van Asysco Software BV

De heer Wijmenga noemt zichzelf een IT-man in hart en nieren: “Ik werk al 30 jaar bij Asysco, eerst als technicus en de laatste 13 jaar als CTO. Ik houd ervan om in oude systemen te duiken en ze up-to-date te brengen. Elke klant brengt een uniek scenario met zich mee, van waaruit we een modern IT-systeem implementeren. Voor mij en ons team is het geweldig om onze klanten te zien migreren naar een nieuw systeem dat minder onderhoud en minder hardware vergt.”

“Passie voor het werk is een goede start,” merkt de heer Wijmenga op, “maar in een steeds drukker wordende sector moeten we benadrukken wat ons onderscheidt van anderen.” Voor de CTO heeft dit onderscheid twee belangrijke kenmerken: “Wij bieden geautomatiseerde migratie en een grote expertise. Onze klanten waarderen dat zeer.” Die expertise is makkelijk uit te leggen. “We zijn opgericht in 1979, dus we zijn bijna zo oud als de IT-industrie zelf. In de eerste twintig jaren waren we een mainframe dienstverlener en boden precies die systemen die nu als legacysystemen aangeduid worden. Veel van onze medewerkers van toen zijn er nu nog, inclusief ikzelf. Je vindt niet vaak specialisten zoals wij, die met de oude COBOL-systemen kunnen werken maar ook expert zijn in migratie naar nieuwe platforms.”

“Hoe we hier gekomen zijn? Door het automatiseren van migratieprocessen, met daarbij begeleiding door onze specialisten én tools voor het nieuwe platform. Zo blijft de bedrijfsvoering van de klant ondertussen op hoog niveau.”

Romke Wijmenga, CTO

Asysco heeft wereldwijd ongeveer 65 medewerkers. Volgens de CTO is de combinatie van hun expertise en het geautomatiseerde migratieproces de stuwende kracht achter de groei van het bedrijf. “Migratie van legacysystemen bestaat nu zo’n 20 jaar. Kleinere bedrijven zijn al om: zij hebben besloten om over te stappen naar totaal nieuwe systemen, of hebben al een relatief simpele migratie afgerond. Ons aanbod komt goed van pas bij het middensegment van bedrijven met meer dan 1.500 MIPS (miljoen instructies per seconde) en bij grote bedrijven met meer dan 15.000 MIPS, waar automatisering zelfs essentieel is. Die grote systemen vereisen een gefaseerde migratie, module voor module, terwijl die modules in elkaar grijpen. Geautomatiseerde migratie zorgt ervoor dat menselijk falen uitgesloten wordt. Dat is voor onze klanten belangrijk, omdat het om bedrijfskritische systemen gaat die ondertussen gewoon moeten blijven werken.”

“Deze strategische punten brengen ons verder,” zegt de heer Wijmenga. “Naast de geautomatiseerde migratie bouwen we voor klanten een heel ecosysteem zodat zij in de nieuwe omgeving direct verder kunnen. De legacysystemen zijn zelfs nu nog verantwoordelijk voor bijvoorbeeld zo’n 85% van de financiële transacties wereldwijd. Er is dus nog een heel grote markt voor migratie en modernisering, en met onze geautomatiseerde processen en expertise blijven we onze klanten optimaal bedienen.”

asysco software logo

Asysco Software BV
Gramsbergerstraat 79
7742 VG Coevorden
Netherlands

Telefoon +31 524 515386
Fax +31 524 516537
www.asysco.com


Lees de Engelse versie